Holmekollen

Holmekollen tæt ved hovedstaden, Oslo, i Norge, er et kendt skihop-område, ikke mindst på grund af det legendariske skihop, der har været der i over 100 år. Der er dog også god mulighed for at løbe både alpint skiløb og snowboarding i det store snowboard-område.

Holmekollen er som skiferie-destination helt perfekt, da det ligger blot et kvarter fra Oslo centrum. Der er aftenåbent på bakkerne alle hverdagen hele skisæsonen igennem, som strækker sig fra start december til og med april. Der er snekanoner , der sørger for at uanset hvad er der sne på nedfarterne – så længe det er vinter og frostvejr, er der også mulighed for at stå på ski på sne. Naturligt eller ej.

Det alpine skiområde ligger på toppen af Holmekollen og kaldes Tryvann Skisenter. Der findes ialt 7 km piste hvoraf de 5 km er blå piste, 1 km er røde piste og 1 km er sorte piste. Der er ialt 6 lifter tilknyttet. Det kan med fordel anbefales at tage en endagstur med Oslo-båden og bruge tiden i Norge i netop Holmekollen som en slags en mini skirejse.