Skeikampen

Skeikampen i Norge er en skiferiedestination med snegaranti hele vintersæsonen igennem og formidable langrends- og alpinløbsmuligheder på alle sværhedsniveauer.

Skeikampen er et enkelt bjerg, hvor man kan løbe ned af to sider og der er ialt 20 km pist, fordelt på 9 km blå piste, 6 km røde piste og 2 km sorte piste samt ikke mindre end 220 km langrendsløjper. Det skal nævnes at Skeikampen er Dronning Margrethe II ´s foretrunkne langrendsområde. Stedet ligger i top 10 over de største alpincentre i Norge. Stedet er meget familievenligt og der er meget at give sig i kast med for begynder såvel som øvede, men for eksperten ville det måske ikke være så tosset at investere i et samlet liftkort til Skei, Hafjell (32 km), Kvitfjell (36 km) og Gålå (60 km). Det kan lade sig gøre i og med at Skeikampen er en del Lillehammer Skiresort.

Der er også masser af aktivitet i nattetimerne i Skeikampen – stedet byder på både pubber og en natklub. Af andre aktiviter kan det nævnes at der er fakkeloptog og mulighed for snerafting og hundeslædekørsel. Skeikampen Skiskole har siden 2001/2002 haft rettighederne til zoorbing i Norge. Zoorbing er et vovestykke, hentet hjem fra New Zealand og går ud på at man sidder fastspændt inde i en slags bold og så ruller ned gennem noget lignende en halfpipe. Det er i hvert fald et alternativ til skiene for en stund – og det bør overvejes kraftigt! Området er meget børnevenligt og byder på alt hvad hjertet kan begære indenfor rammerne af en skiferie og lidt udenfor.