Isaberg

Isaberg er et af de mest komplette alpin og langrend destinationer for skisport / skiferie i sydsverige. Der er 3 km blå piste, 4 km rød piste og 1 km sorte piste. Alt i alt 8 km pister. På ”bjerget” i Isaberg findes der 7 lifter og 8 nedfarter, så der er rig mulighed for aktivitet for såvel den øvede skiløber, som for begynderne og børnefamilierne. Af andre aktiviteter kan der nævnes at der er mulighed for bl.a. kælkning, skøjteløb og klatring.

Sydsveriges ski-perle, Isaberg, ligger kun små 240 km fra København, hvilket gør området til et ideelt sted at bruge en forlænget weekend eller tage til på en endagstur, uden at skulle bruge en formue eller sine sparsomme feriedage. Stort set alle forstår dansk i området. Kører du selv, er det en virkelig god ide at kører så man ankommer før turistbusserne fra Danmark, da stedet er meget velbesøgt og specielt populært til weekendture.

Alle 7 lifter og 8 nedfarter er med belysning om aftenen, hvilket gør det oplagt at tage skiene på igen efter mørkets frembrud, eller man kan lade skiene stå og valfarte de 400 m ned til Isaberg Ferieby, hvor der er både diskotek og after-ski. Stedet har også gode indkøbsmuligheder. Isabergs placering rent geografisk gør at der er stor sandsynlighed for sne hele vinteren, da stedet ligger i et fastlandklima-område, som gør at vinteren bliver ekstra kold. Er der frost, men ingen sne, så har Isaberg et højtudviklet snekanonsystem, der nok skal sørge for optimale skiløbsmuligheder. Der findes flere langrendsspor i området, hvilket er med til at gøre Isaberg til et af sydsveriges mest fuldkomne skiområder.