Mullsjö

Mullsjö ligger geografisk placeret i det sydlige Sverige, blot 315 kilometer fra København. Stedet har på grund af sin sydlige placering nogle gange svært ved ikke at krumme tæer og krydse fingre for at frosten sætter ind – sne behøves ikke engang før at Mullsjö alpin åbner ’portene’ op for de i gennemsnit godt 25000 skiferielystne mennesker – en tredjedel danskere – der hvert år valfarter hertil.

I Danmark kender vi godt udtrykket ’grønne vintre’, og det gør de bestemt også i Mullsjö anlægget, men det bliver dog alligevel til lige omkring 100 åbningsdage i vinterperioden, takket være frotvejret og det topmoderniserede snekanonsystem, der nok skal sørge for at når man er taget på skirejse i Mullsjö, så får man også hvad der dertil høre, blot i form af kunstsne.

Stedet kan på grund af sine 100 åbningsdage om året tillade sig at kalde sig et af Sydsveriges mest snesikre områder. Der findes ialt 6 piste, hvoraf de 3 stk. Er grønne, de 2 stk. Er blå og den sidste er rød. Der er 5 lifter på stedet. Alle 6 pister ligger mod øst, hvilket sikre at efter middag driller solen ikke mere og anlægget ligger godt i læ for den hårde vestenvind. Når natursneen er faldet i Mullsjö præpereres der også langrendsspor i området – baade 5 og 10 km.