Saariselkä

Skidestinationen Saariselkä ligger geografisk placeret i et område af de to største nationalparker i Finland. Området er nærmest uberørt, kun forstyrret af skiløbere og reservaternes ’beboerer’. Reservaterne strækker sig helt op til grænsen til Rusland.

Området betegnes som roligt og afslappende, om ikke desto mindre i dagtimerne. Om natten er der rig mulighed for at slå sig løs til afterski i det iltre natteliv på natklubben eller på en af de mange restauranter eller pubber, der også findes i Saariselkä-skibyen. Der er rig mulighed for at løbe langrendsløb på de ialt 250 km løjper, og for alpin-skiløberne kan stedet friste med ialt 12 km piste, fordelt på 6 km blå piste, 4 km røde piste og 2 km sorte piste.

Nogle af de finske virksomheder, der har hytter i området, og langs løjperne findes der 30 træhytter, hvor man kan hvile sig en stund før turen går videre. Ikke mere end et par kilometre fra Saariselkä, ligger der en hel igloby, hvor man kan leje sig ind og opleve en noget anderledes form for overnatningsmulighed. Der er både enkelt- og dobbeltigloer på stedet.Derudover findes der også en brudesuitesiglo, hvis man kunne finde på at trodse alle normer, og i stedet for at drage sydpå, så slå et smut til Finland og stå på ski i hvedebrødsdagene.