Hovden

Hovden er et lille skiferie sted beliggende i området kaldet Setesdal knap 300 km fra Hovedstaden, Oslo, og godt 210 km fra det kendte område Kristiansand, som så mange danskere kender til.

Der er 6 lifte til at bringe folk til de ialt 12 km piste, fordelt på 6 km blå piste, 3 km røde piste og 3 km sorte piste. Hovden hører som sagt til at af de mindre skirejse steder i norden, men det gør bestemt ikke udvalget af sjove, spændende og unikke sne oplevelser mindre. Der er mulighed for at melde sig til snerafting, hvilket handler om at man bliver placeret i en gummibåd og skubbet hen til starten af en af pisterne, hvorefter turen tager fart – 70 km i timen når man op på før turen slutter for enden af bakken.

De fleste ting er inden for rækkevide i og med at området ikke er større. Hvis man begynder at føle sig lidt for frossen til at kunne være udenfor i sneen længere kan man bevæge sig ind i det specielbyggede tropiske badeland, hvor man har mulighed for at svømme udenfor og mærke den kolde luft på det der nu engang stikker ovenvande. Af andre udendørsaktiviteter kan der nævnes at man både kan stå på skøjter, tage på kanetur eller leje en snescooter.