Tandådalen og Hundfjället

Som den største skandinaviske skirejse destination, udgør Tandådalen og Hundfjället tilsammen en sand perle i Sveriges bjergland. Man finder bl.a. ’Væggen’ – en af nordens allerstejleste piste og en pukkelpist i World Cup klasse, som det siger sig selv, er en yderst vanskelig udfordring.

Området giver mulighed for ekstra udfordringer til selv den allermest erfarne og garvede skiløber, hvadenten det er på slalom- eller langrendsski. Der findes 34 lifter og ialt 52 km piste, hvoraf der findes 24 km blå piste, 13 km røde piste og 15 km sort piste. Af langrendsmuligheder er der lidt over 10 km langrendsløjpe samt ca. 2,5 løjpe der er belyst.

Hvis man vælger at tage på skiferie i dette område findes der også et væld af andre aktiviteter, såsom snescooter og hundeslædeture. Der findes idag to rullebåndslifter er blevet usædvanligt populære gennem de sidste år. Man har mulighed for at købe liftkort (Fjällkortet), som dækker hele Sälen-området, ergo kan man komme til at løbe på ski i både Högfjället og Lindvallen, som begge også er ganske populære områder for skirejser.