Skihandsker

Skihandskerne skal gerne være vand/vindafvisende og åndbare. Der er ikke noget mere irriterende og upassende end svedige fingrer under handskerne, hvis det er så frysende koldt, at man ikke kan holde ud at lufte dem. Plus at ens handsker hurtigt bliver kolde af sved, og man mister varmen på et af de steder af kroppen, hvor det er allervigtigst at holde sig varm, for ikke at komme til at fryse på resten af kroppen.

Nogle foretrækker handsker, der er fingerformet og andre igen foretrækker luffer. Det smarte ved skiluffer er at har holdt lillefingeren separeret ligesom tomlen er det. Med dette opnår man, at have et bedre tag om sine skistave, og man føler sig i det hele taget ikke så klodset, som hvis man havde almindelige luffer på.

Igen kan man sige, at bevægelsesfriheden betyder rigtig meget under skisport. Selv fingrenes bevægelsesfrihed, bliver der lagt stor vægt på, hvis man køber rigtige skiluffer. Som sagt er almindelige skihandsker, hvor alle ti fingre er fri, ligeså meget at foretrække.