Stöten

Stöten er et rigtig godt sted at vælge at tage på skiferie. Området ligger ikke langt fra den norske grænse og det er stille og fredeligt, bortset fra de mange mennesker på ski. Uanset om du er til slaomski/alpinløb eller langrend er dette specielle område et af de bedst tænkelige valgmuligheder i Norden.

Stöten regnes som en tilhørende del af Sälenområdet som har nordens største skiområde med ikke mindre end 27 nedfarter alt i alt. Højdeforskellen varierer meget – helt op til 365 meter. Uanset om du er til de lange flade pister, som er perfekte til langrend, eller til det helt modsatte, såsom de områder hvor der tidligere er blevet afholdt både World Cup og svenske mesterskaber, hvor sværhedsgraden af alpinløb er tæt ved ekstrem, så er denne skirejse destination noget for ALLE.

Der findes ikke mindre end 2 børneområder med lift og der er mange forskellige børneaktiviteter ved siden af dette. Alle lifter kan benyttes af børn op til 8 år gratis. Sälen-området er et af de mest komplette områder der findes – alle pister er kædet sammen, sådan at de tilsammen udgør et fantastisk stort skiområde, selvom det er individuelle skiferie destinationer man rejser til. Der kan købes liftkort til hele Sälen-området – ’Fjällkortet’ eller ’Sälenkortet’. Der er ialt 38 km piste, hvor de 13 km er grønne piste, 15 km er blå piste, 5 km er røde piste og 5 km er sorte piste. Der er 16 lifter til at transportere folk. Af andre aktivitetsmuligheder kan der nævnes at der er en svømmehal i Stöten og bowlingbaner, samt snowboardland med halfpipe – alt findes indenfor en kort radius af skisportsstederne. Det skal påpeges at der er præparede langrendsløjper på tre, fem og syv kilometre. Tre kilometeren er belyst, samt at det også er benævnelsesværdigt at der desuden er over 200 km løjper på fjeldet. Det er et rent paradis uanset om du er til alpinløb eller langrend for mulighederne er store begge steder.