Sydalpin Kungsbygget

Dette fantastisk oplagte skiferie område er det skiområde, der er allertættest på Danmark. Sydalpin ligger blot 70 km fra Helsingborg og 110 km fra København – det er ikke andet end en enkelt til 2 timer i bil over Øresundsbrøn. En oplagt mulighed for at arrangere en aktiv dag, som endagstur eller weekendtur med børnene eller samle sine kammerater og drage afsted deropaf.

Der er ialt 6 km piste, hvoraf de 4 er blå piste, 1 rød pist og 1 sort. Der er ingen lifte i Sydalpin, men når området ikke spænder over større breder, er det også fuldstændig unødvendigt. Pisterne er åbne 4 aftener om ugen samt åbent til midnat hver lørdag aften i skisæsonen.

Der findes en dejlig restaurant samt en varmestue, og et børnevenligt område, adskilt fra skiløbsområderne. Derudover er der også både hoppebakke og pukkelpiste. Som en ekstra ting til skiferien findes der her i Sydalpin både halfpipe og en snowboardpark for snowboarderne. Hvis der ikke er faldet sne på ’bakkerne’ fra naturens side er der intet at bekymre sig over – Sydalpin Kungsbygget har et velfungerende snekanonsystem, der nok skal sørge for masser af ’nyfalden’ kunstsne.