Avoriaz

’Portes Du Soleil’ er et af verdens største sammenhængende skiområder med mere end 650 km pister. I den franske skiby Avoriaz får man adgang til samtlige pister i hele området. Der er sågar mulighed for at køre over grænsen til Schweiz, f.eks. ned af ’Le Mur de Chavanette’, som måske er bedre kendt som en af de stejleste pister i alperne.

Stemningen i Avoriaz er meget speciel og enormt hyggelig. Bilkørsel er ikke tilladt, så alle må transportere sig selv enten via ski, på gåben eller i heste-kane. Der er generelt gjort et stort stykke arbejde for at intensivere den dejlige afslappede atmosfære, blandt andet er alle huse lavet så de ligner ægte træhuse.

Hvis man vælger Avoriaz som et potentielt skirejseområde kan det være en god ide måske at besøge områdets store snowboardpark, eller hvis man er til langrend, give sig i kast med de omkring 250 km langrendsløjper, der findes i dette enorme skianlæg. De 650 km piste er fordelt på henholdsvis 170 km blå piste, 380 km røde piste og 100 km sorte piste. Efter endt skiløb er der rig mulighed for afterski, hvadenten man er til en kop varm chokolade og et spil backgammon, eller til den mere livlige afsker-ski scene med fest til den lyse morgen. Der findes noget for enhver smag i Avoriaz.