Trysil

Et af de største skirejse områder i Norge finder man i Trysil, der er et dejligt område nær den svenske grænse. Trysil byder på alle former for aktiviteter der skal være på en skiferie, blandt andet har man her i Trysil et af de største alpinanlæg I hele Norge.

Der er noget for enhver smag; både til de øvede, garvede skiløbere og til dem der er allermest ’grønne’ på skisportsområdet. Der findes ialt 21 lifter, hvoraf de 16 er slæbelifte og 5 er stolelifte. Der er 64 piste fordelt på 21 stk. grønne piste, 17 stk. blå piste, 15 stk. røde piste og 11 stk. sorte piste, hvilket er helt perfekt for både begynderen og den erfarne, specielt fordi alle pistene er meget varierende i hvor svære de er pga. den store højdeforskel på godt og vel 685 m. Der løbes alpint løb på tre sider af fjeldet og der findes ialt 120 km løjper til langrendskiing.

Af andre aktiviteter kan der nævnes kaneture, hundeslædeture og mange andre sjove aktiviteter. Der er rig mulighed for at stå på snowboard og der er et park område med både hop og rails. Der er også mulighed for off pist løb. De 300 snekanoner på stedet sikrer dig en snefyldt skiferie – 8 km nedfarter er garanteret ski-klare fra midt i novemnber. ’Smotteklubben’ er en klub for de små I børneområdet, som råder over ialt 9 børnelifte og transportbånd. Trysil er stor bidrager til ordsproget ’Ski in & ski out’, som handler om at det skal være muligt at stå på ski direkte til døren, der hvor man bor. Derfor kan der løbes på ski stort set ned til alle hytter, og de få hvor det ikke er muligt til, kan man blive transporteret det sidste stykke vej. Der er aftenåbent 2 aftner midt i ugen, morgen skiløb ligesledes 2 gange ugentligt og fakkelskiløb hver tirsdag. Ialt findes der 2 forskellige restauranter/spisesteder i Trysil.